Aluminiumsmuseet

Aluminiumsmuseet i Holmestrand ble fullstendig rehabilitert og stod ferdig i 2019. Vi fikk oppdraget med å levere og installere lyd og bilde, samt styringssystem for visning av video i den spesielle Soria Moria kinoen.


Vi installerte 6 stk kraftige QSC kjegleformede pendelhøyttalere i sort utførelse som ble valgt for at de skulle flyte godt inn i det sortlakkerte taket og synes minst mulig. Høyttalerne ble fordelt utover taket for best mulig lydopplevelse. Extron forsterker for lyd ble benyttet og vi installerte et komplett mikrofonanlegg og en Rolls 4-kanals mixer.

I den spesielle Soria Moria kinoen som er en rund kino utført i betong som ikke har seter men hvor står og ser film rett på upusset betong installerte vi en projektor med mulighet for å justere bildet slik at det fulgte den buede veggen.

I kinoen installerte vi også en Media Player som blir styrt av tilhørende Crestron kontroller. Via et Crestron Touch Panel gir løsningen besøkende mulighet å velge direkte på panelet den aktuelle videoen de ønsker å se om aluminiumsproduksjonen i Holmestrand.

Se bildet nedenfor.

I Aluminiumsmuseet kan man oppleve og lære mer om aluminiumens historie. Kristin Skjelbred har vært ansvarlig for prosjektet og har gjort en fantastisk jobb sammen med sine kollegaer og sørget for at Holmestrand har fått et fantastisk nytt og moderne Aluminiumsmuseum.